Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

5 tips om niet teveel aan te komen tijdens je vakantie

Niet aankomen tijdens vakantie

Tips om niet aan te komen tijdens je vakantie

Het is weer de tijd van het jaar dat we eropuit trekken en gaan genieten van onze welverdiende vakantie. Of dit nu in het binnen- of buitenland is, veel mensen komen na een aantal weken terug met een extra laagje vet op hun lichaam. Hoe zorg je ervoor dat je tijdens je vakantie niet teveel aankomt? In dit artikel een aantal tips om niet aan te komen tijdens je vakantie.

Tip 1: Beweeg iedere dag een beetje extra

Het maakt niet uit op welke manier jij aan je extra beweging komt, alle extra beweging die je kunt krijgen is meegenomen. We komen (tijdens de vakantie) aan omdat we:

  1. minder bewegen en dus minder energie verbranden
  2. meer eten en drinken en dus meer energie opnemen

Of je nu iedere ochtend een paar baantjes gaat zwemmen in het zwembad, of een stuk naar de bakker in een dorpje verderop fietst. Alle extra beweging zorgt ervoor dat jij die dag meer energie verbrandt. Probeer bijvoorbeeld iedere dag minimaal 7000 stappen te zetten. Doe een challenge met je gezin waarbij jullie iedere ochtend een andere sport gaan doen. Wees creatief om zoveel mogelijk in beweging te blijven.

Tip 2: Probeer maaltijden met veel vetten te mijden

De macronutriënten (de stoffen waar ons voedsel voornamelijk uit opgebouwd is) zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Waarbij:

Koolhydraten per gram 4 kcal energie geven
Eiwitten per gram 4 kcal energie geven
Vetten per gram 9 kcal energie geven

Een product dat veel vetten bevat (denk aan noten, olijfolie, avocado, volle kwark, volle melk, etc.) zal dus veel meer kcal bevatten dan producten waar weinig tot geen vet in zit.

Maak dus een bewuste keuze en kies maaltijden die vooral eiwitrijk zijn en laag in vetten.

Op dit moment zijn er heel veel mobiele apps die jou hierbij kunnen helpen. Door de producten in deze app in te voeren word je je bewust van de voedingswaarde van een product en het aantal kcal. Na verloop van tijd hoef je niet alles meer in te voeren en weet je welke keuze de beste is op dat moment! MyFitnessPal is een goed voorbeeld van zo’n app.

Niet aankomen tijdens vakantie

Tip 3: Eet je niet iedere keer helemaal vol

Het is nergens voor nodig om je iedere keer helemaal vol te eten. Geniet van een lekkere maaltijd, van de gezelligheid en van de mooie omgeving, maar stop met eten vóórdat je helemaal vol zit. Doordat het volume van je maaltijden lager is zal je automatisch ook minder kcal eten.

Tip 4: Drink meer water dan je thuis doet

Naast het feit dat de meeste mensen te weinig water drinken en je er dus (bijna) altijd wel goed aan doet om meer te drinken, helpt dit je om een voller gevoel te krijgen. Hierdoor is je drang naar voedsel minder en zul je dus ook minder eten.

Tip 5 : Wees je bewust van de producten die je eet

Verdiep je in de producten die je eet. Hier heb je niet alleen tijdens de vakantie veel profijt van, maar ook daarna. Doordat je de voedingswaarde van de producten kunt aflezen, kun je bewuste keuzes maken welke producten je wel en welke producten je niet eet. Kies in eerste instantie altijd voor producten waar weinig kcal in zitten.

Niet aankomen tijdens vakantie

Zorg voor je volgende vakantie voor een beetje meer spiermassa

Dit is niet direct een tip waar je deze vakantie iets aan hebt, maar het is wel iets waar je de volgende vakanties veel profijt van zult hebben. De spieren in ons lichaam kun je zien als een “kachel”. Een grote kachel kan meer verbranden dan een kleine kachel. Heb jij meer spiermassa (en dus een grotere kachel), dan zul je in rusttijd (als je op je strandbedje ligt) meer verbranden dan wanneer je weinig spiermassa (en dus een kleinere kachel) hebt.

 

In twee weken een strakkere buik en een lager vetpercentage

Download gratis ons voedingsplan en boek in de eerste twee weken direct resultaat

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *