Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Waarom groene thee drinken helpt bij het afvallen

Waarom groene thee?

We hebben allemaal wel eens gehoord dat groene thee een positief effecten heeft op onze vetverbranding. Maar is dit ook echt zo? En wat zijn die voordelen van groene thee precies? In dit artikel leggen we ze kort aan je uit.

1. Groene thee bevat veel antioxidanten

Groene thee is één van de minst bewerkte thee varianten. Om deze reden bevat groene thee veel antioxidanten. Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn agressieve stoffen die in sommige gevallen schadelijk zijn voor cellen en het DNA. Wanneer ze schade veroorzaken noemen we dit oxidatieve stress.

2. Goed voor hart en bloedvaten

Door regelmatig groene thee te drinken kan het slechte LDL cholesterol dalen. Een te hoog cholesterol verhoogt de kans op hart- en vaatziekten. Onderzoek laat zien dat regelmatig groene thee drinken de kans op hart- en vaatziekte aanzienlijke verlaagd.

3. Groene thee helpt bij het afvallen

Onderzoek laat ook zien dat groene thee ervoor zorgt dat je sneller en meer calorieën verbrand. Het gaat echter wel om een klein percentage van +- 4%. Om dit te bereiken is het wel belangrijk dat je dagelijks minimaal 5 koppen groene thee drinkt.

Matcha Thee

Matcha thee is een groene thee afkomstig van Japan en is de laatste jaren enorm populair geworden vanwege de vele gezondheidsvoordelen. Het heeft een grotere concentratie antioxidanten dan normale groene thee. Normaal wordt thee van theebladeren getrokken waarna de bladeren worden verwijdert. Bij Matcha thee worden de theebladeren fijn gemalen en verpoederd en vervolgens opgedronken.

Je kunt Matcha Thee in onze webshop kopen als voedingssupplement. 1 kop Matcha Thee staat gelijk aan 10 koppen groene thee.

 

In twee weken een strakkere buik en een lager vetpercentage

Download gratis ons voedingsplan en boek in de eerste twee weken direct resultaat

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 gezonde en makkelijk te bereiden recepten