Plaatselijk vet verliezen

Plaatselijk vet verliezen

Plaatselijk vet verliezen, kan dat?

We hebben allemaal wel bepaalde delen op het lichaam die we graag wat “strakker” zouden willen zien. Teveel vet op je buik of bovenbenen die wel wat smaller zouden mogen zijn. Is het mogelijk om alleen op deze plekken plaatselijk vet te verliezen?

Hormonen

De hormonen in je lichaam bepalen waar jij voornamelijk vet opslaat. Zo zien we dat het mannelijk hormoon, testosteron, ervoor zorgt dat het vet vooral op de buik wordt opgeslagen en dat het vrouwelijk hormoon, oestrogeen, ervoor zorgt dat het vet vooral op de benen, billen en bovenarmen wordt opgeslagen.

Alleen op die plekken vet verliezen

In de ideale wereld zouden we plaatselijk vet kunnen verliezen. Door bijvoorbeeld veel buikspieroefeningen te doen zou het vet dat op de buik zit plaatselijk kunnen worden verbrand. In de werkelijkheid is dit helaas niet het geval en is plaatselijke vetverbranding niet mogelijk.

Plaatselijk vet verliezen

Vetpercentage verlagen

De manier om van je overtollige kilo’s op je buik, benen en armen af te komen is door het totale vetpercentage op je lichaam te verlagen. Dit doe je met een gezond voedingsplan dat speciaal is gemaakt voor jouw lichaam en jouw leven. Door dit voedingsplan voor een lange tijd aan te houden zal het overtollige vet op je lichaam verdwijnen en zul je dus ook plaatselijk (op de probleem gebieden) vet verbranden. In ons vorige artikel schreven we een 5 stappenplan om dit te bereiken. Dit artikel lees je hier

Oefening voor plaatselijk vet verliezen

Wanneer je dus een strakkere buik wilt, dan zijn buikspieroefeningen niet per sé nodig. Het is veel effectiever om grote spiergroepen in je lichaam te trainen die veel verbranden. Daarnaast kan extra cardio training helpen om extra energie te verbranden en het proces van afvallen te versnellen.

Waar focus je op als je plaatselijk vet wilt verliezen?

  1. Het juiste voedingsplan dat jij voor een aantal maanden kunt volhouden zonder dat het voelt als een streng dieet;
  2. Een trainingsschema waarbij je met name grote spiergroepen traint;
  3. Dagelijks meer bewegen (schoonmaken, tuinieren, met de fiets ipv de auto, wandelen, etc.);
  4. Geduld en steun van je omgeving.

Helaas is dit alles een langzaam proces en heb je dus geduld nodig. Zorg dat de mensen in je omgeving weten dat jij hiermee bezig bent zodat ze je kunnen steunen in het proces.

In twee weken een strakkere buik en een lager vetpercentage

Download gratis ons voedingsplan en boek in de eerste twee weken direct resultaat

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 gezonde en makkelijk te bereiden recepten