Sled training gebruiken om af te vallen

Sled training en afvallen

Sled training gebruiken bij afvallen

Het trainen met een power sled is een uiterst effectieve manier om vet te verbranden. Waarom zetten wij deze manier van trainen vaak in bij mensen die willen afvallen? In dit artikel een aantal voordelen van het sled training.

1. Snel vet verliezen door sled training 

Onderzoek laat zien dat anaerobe interval trainingen effectief zijn bij het verliezen van subcutaan vet. Subcutaan vet is het vet dat is opgeslagen direct onder de huid. Wanneer het doel vetverbanden is, is deze trainingsvorm effectiever dan duur cardio trainingen (zoals fietsen of hardlopen op een tempo). Sled trainingen zijn uitermate geschikt voor anaerobe interval trainingen. Bij deze trainingsvorm wil je namelijke hoge intensiteit afwisselen met korte rust periodes.

2. Weinig spierpijn door sled training 

Een spier heeft een aantal spiercontracties. Een spiercontractie is het samentrekken (contraheren) van de spiervezels. Een spier kan korter worden (concentrische contractie), langer worden (excentrische contractie) en aanspannen in dezelfde stand (isometrische contractie).

Sled training zijn voornamelijk concentrische contracties wat zorgt voor minder “schade” in de spier waardoor je de dagen na de training ook minder spierpijn zult ervaren.

Sled training en afvallen

3. Sled training is een veilige vorm van training

Een ander voordeel van het trainen met een sled is dat het een veilige manier van trainen is. De snelheid is altijd vrij laag, terwijl de intensiteit wel hoog is. Bij sled training heb je geen zware stang op je rug liggen en hoeft je geen zware dumbells te verplaatsen.

4. Aanmaak groeihormoon

Doordat er bij sled trainingen veel lactaat ontstaat (lactaat kennen veel van ons als verzuring in de spieren) wordt de aanmaak van het groeihormoon gestimuleerd. Groeihormoon wordt ook wel het verjonginshoromoon genoemd. Wil je hier meer over lezen dan raad ik je aan om dit artikel te lezen: Groeihormoon en afvallen.

5. Train het volledige lichaam

Vaak wordt er gedacht dat alleen de benen worden getraind bij slee trainingen, maar het is ook een uitstekende trainingstool om het bovenlichaam te trainen. Sled trainingen kunnen dus full body trainingen zijn!

In twee weken een strakkere buik en een lager vetpercentage

Download gratis ons voedingsplan en boek in de eerste twee weken direct resultaat

Lees ook:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *